Punto Banco Spelregels

Na de uitgebreide uitleg die je ook op deze site kunt vinden willen we nog wat uitgebreider ingaan op de exacte Punto Banco spelregels. Hierdoor zal je het spel beter leren begrijpen en kan je wellicht meer winstgevend spelen. De naam Punto Banco beschrijft eigenlijk al min of meer hoe het spel gespeeld wordt. Het verwijst naar de twee handen waarop ingezet kan worden; Punto (de speler) en Banco (de bank).

Speel direct Punto Banco

Doel van het spel

chipsHet doel van Punto Banco is om correct te voorspellen welke hand gaat winnen. Voordat de kaarten op tafel worden gedeeld plaats je je inzet op ofwel Punto, Banco of gelijkspel (Egalité). De totaalwaarde van de kaarten die gedeeld worden bepalen wie er gewonnen heeft. Gelijkspel wint wanneer beide handen van het spel dezelfde waarde hebben. In de Punto Banco variant van het baccarat spel worden alle kaarten ten alle tijden door de dealer gedeeld. Dit gebeurt uit een dek van 6 verschillende stokken kaarten. Alle 52 kaarten van het spel worden gebruikt. Het doel is om een hand te maken met een waarde zo dicht mogelijk bij de 9.

Kaart waardes

KaartenDe kaarten in het spel hebben de volgende waardes: J, Q, K en 10 hebben allemaal een waarde van tien maar omdat de tientallen in Punto Banco niet meespelen vertegenwoordigen zij dus eigenlijk een waarde van nul. De aas is 1 punt waard en de overige kaarten 2 t.m. 9 vertegenwoordigen exact de waarde die op de kaart vermeldt staat. Om de uiteindelijke waarde van een hand te berekenen moet je het volgende onthouden. De maximale waarde van een hand in Punto Banco is 9 punten (dit is ook meteen de hoogste waarde in het spel). Wanneer een hand een waarde boven de negen laat zien dan worden de tientallen van de waarde afgetrokken en speelt enkel het laatste getal. Bijvoorbeeld: een waarde van 12 punten is 2 en een waarde van 10 punten is 0.

Uitbetalingen

Zoals gezegd zijn er drie verschillende opties waarop je kunt inzetten in Punto Banco. Deze opties worden op de volgende manier uitbetaald; Punto (speler) betaald exact 2/1 uit. Als je dus 20 euro inzet dan zal je hierop ook 20 euro winst maken wanneer de Punto hand het spel wint. Banco (bank) betaald ook 2/1 uit, maar omdat de kans dat de Banco hand iets groter is dan de hand van de speler wordt hier een 5% commissie op berekend. In werkelijkheid betaald de hand dus 19/10 uit als deze wint. Wanneer je 20 euro op Banco wedt en de hand wint dan maak je hierop 19 euro winst. De laatste optie gelijkspel of Egalité is het mist waarschijnlijk en betaald dus ook hoger uit. De uitbetaling hiervoor is 9/1. Alles wat je inzet wordt dus acht keer uitbetaald. Bij een inzet van 20 euro zal je dan 160 euro winst maken in het geval van een gelijkspel. Als je onze Punto Banco strategie doorleest dan zal je echter merken dat gelijkspel niet de beste optie is om op in te zetten.

Wat is je leeftijd?

age